Donnerstag, 14. September 2017

Trabzon vikipedi

Trabzon, günümüzde Karadeniz Bölgesi'nin Samsun 'dan sonra ikinci büyük kentidir. Trabzon, Kasım 20tarihinde kabul edilen büyükşehir yasa tasarısı ile . Arazisini, Of'tan Karadeniz'e dökülen Solaklı, .

Yomra, Haziran 19yılında 70sayılı kanunla ilçe haline dönüştürülmüş, Nisan 19tarihinde Trabzon ilinin ilçesi olmuş ve fiilen ilçe teşkilatı . Tonya İlçesi, Doğudan Düzköy ve Maçka, Güneyden Gümüşhane İline bağlı kuzeyden ve batıdan Vakfıkebir ile Şalpazarı . Akçaabat, Trabzon ilinin bir ilçesi olup, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı'nın doğusunda, Trabzon'un km. Düzköy ve Maçka'nın kuzeyinde yer almaktadır.

Trabzon, Trabzonspor'un pilot kulübü olan Türk futbol kulübü. Trabzonspor Futbol Takımı (erkekler), şampiyon olmuş beş takımdan biri ve İstanbul. Ancak, Trabzon'da süregelen İdmanocağı-İdmangücü çekişmesi, bu iki .

Bu kategorinin ana maddesi: Trabzon (il). Trabzon ili Kaymakamları şablonları (M). Trabzon çevresindeki halklardan bunların özelliklerine yaşama biçimlerine yetiştirdikleri karakterlere dair bilgilerden sözeden Ksenefon MÖ 4yılında . Bazı kesimler tarafından Trabzon İmparatorluğu'na Trabzon Rum İmparatorluğu yakıştırması yapılmışsa da gerçekte ne imparatorluk kayıtlarında ne de diğer . Maçka (Rumca: Matsuka, Lazca: Maçxa), Trabzon iline bağlı bir ilçedir. Gümüşhane karayolu üzerinde ve Trabzon'a km uzaklıktadır. Forum Trabzon veya bazen halk arasında Trabzon Forum, Türkiye'nin Trabzon ilinde etkinlik gösteren alışveriş merkezi.


Akçaabat ilçesine bağlı belediyeyken, Mayıs 19tarih ve 36sayılı yasa gereğince ilçe statüsüne kavuşmuştur. Trabzon merkez ilçesine km uzaklıktadır. Karadeniz Bölgesi'in Doğu Karadeniz bölümünde yeralan Trabzon ili Karadeniz sahili ile Zigana dağları arasında yeralmakta olup en büyük şehri yüzüölçümü . Trabzonspor sağ bek transferini bitirme aşamasında olduğu haberleri gelirken bir transfer haberi de Vikipedi Ansiklopedi sitesinden geldi. Trabzonspor ilk resmi imzayı Kolombiyalı kanat oyuncusu Fabian Castillo'ya attırıyor.


Vikipedi'de yer alan bilgiye göre bordo mavililer Dallas'da . Trabzon, Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz bölümünde yer alan merkezii bir şehirdir.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts